Hot riktat mot förskolor och skolor i kommunen

Idag, den 18 september 2019, har ett hot inkommit till Valdemarsviks kommun. Hotet är riktat mot förskolor och skolor, och det finns en vag tidsram angiven i brevet ”nästa vecka”. Hotet är polisanmält.

På grund av hotet kommer samtliga skolenheter i Valdemarsviks kommun att hållas stängda imorgon torsdag den 19 september. Genom att hålla enheterna stängda under morgondagen kommer organisationen få mer tid för att säkra tryggheten på förskolorna och skolorna, bland annat genom att så snart som möjligt säkerställa väktarnärvaro på enheterna.

Idag under kvällen pågår arbete med att informera alla vårdnadshavare genom skolans kommunikationskanaler. Information går också ut till alla medarbetare inom skola/förskola, samt till all personal inom kommunen.

مرحبا !

اليوم ١٨ سبتمبر ٢٠١٩ جاء تهديد لكمون فالديمارشفيك. التهديد موّجه مباشرة الى المدارس ودار الحضانة. لا يوجد موعد واضح أو محدد في الرسالة فقط ( الأسبوع القادم). لقد تم ابلاغ الشرطة بالتهديد.

بسبب التهديد سيتم اغلاق جميع المدارس ودار الحضانة في كمون فالديمارشفيك غداً يوم الخميس ١٩ سبتمبر.

بهذه الطريقة تحصل المنظمات المسؤولة على وقت لتأمين الأمن في المدارس ودار الحضانة والفريتا. تأمين حراسة للمدارس أيضاً من ضمن التنظيم.

ملاحظة: هذا يعني أن الفريتا أيضاً مغلقة غداً أيضاً.