Fler än 90 aktiviteter under Hälsoveckan

Fler än 90 aktiviteter under Hälsoveckan

Den 2-8 september pågår Hälsoveckan, ett samarbete mellan Valdemarsviks kommun, Region Östergötland och det privata näringslivet. Planeringen har pågått sedan våren 2019, och nu presenterar vi ett brett program med fler än 90 aktiviteter.

– Hälsoveckan syftar till att väcka nyfikenhet och intresse för den egna hälsan – det handlar om att må bra både till kropp och själ, berättar Emelie Nisu, Folkhälsoutvecklare som arbetar i Valdemarsviks kommun genom samverkan med Region Östergötland.

Det är ett brett utbud av aktiviteter som erbjuds, från kulturupplevelser till rörelseglädje. En del av utbudet är riktat till barn och unga, men här finns något som passar alla. Några få aktiviteter medför en kostnad, men de allra flesta är gratis.

– Genom Hälsoveckan hoppas vi att fler ska våga prova något nytt, delta i nya typer av aktiviteter och finna nya sammanhang. Målet är ambitiöst, men vi önskar att Hälsoveckan ska bidra till ökat självbefinnande och bättre hälsa för alla, säger Emelie Nisu.

Läs mer om Hälsoveckan och alla aktiviteter.