BREDBANDSUTBYGGNAD i Gryts landsbygdsområde

Valdemarsviks kommun har vid flertalet tillfällen under våren sökt återkoppling från Telia och Zitius angående den planerade bredbandsutbyggnaden i Gryts landsbygdsområde.
Denna veckan nåddes vi av följande meddelande:
 
“Tyvärr har vi fått göra ett omtag i vissa projekt baserat på komplexitet och möjlighet att leverera enligt den plan vi satt upp. Vi jobbar hårt på lösningar för att kunna kopplat upp Gryt och kommer att jobba hårt även under sommaren och semestrar för att få en fungerande plan på plats.”
 
Den ursprungliga planen var att Valdemarsviks kommun skulle bli inviterade till uppstartsmöte för utbyggnaden i april. Projektet är fördröjt och med tanke på meddelandet ovan kommer inte uppstartsmöte ske förrän efter sommaren.
Valdemarsviks kommun återkommer med information så snart vi får någon ny sådan.