Valdemarsviks kommuns logotyp
Verktyg
Du är här: Nyhetslista / Saneringen avslutad för hösten

Saneringen avslutad för hösten

2018-09-11 Oljesanering utanför Flatvarp.

Precis som planerat har nu finsaneringen av oljeutsläppet utanför Flatvarp i Västerviks och Valdemarsviks kommuner avslutats för hösten. Nu kommer väder och vind, samt vinterns is, att fortsätta nedbrytningen av de eventuella oljerester som finns kvar på hällar, klippor och stränder fram till islossning inleds i vår. Därefter återupptas finsaneringen med ytterligare en förhoppningsvis sista saneringsinsats innan fågelkläckningen inleds.

 - Alla platser där olja har hittats har sanerats med bland annat skrapor, borstar och bark, säger Ola Karlsson, som utsågs till saneringsledare när finsaneringen inleddes för lite mer än fem veckor sedan. Han fortsätter:

- Saneringen har gått bra, precis enligt plan och bedömningen från tidigare skeden i saneringen gäller fortfarande: Att skadorna på den känsliga havsmiljön som åstadkoms av utsläppet kommer att kunna återställas inom rimlig tid.

Under vintern kan det vara bra att inte vistas där olja hittats. Samtliga drabbade platser är uppskyltade och bör inte gå att missa.

Sidan uppdaterad den 11 september 2018 Skicka kommentar

Valdemarsviks Kommun 615 80 VALDEMARSVIKTel: 0123-191 00Fax: 0123-191 04

Besöksadress: Storgatan 37. Skicka E-post till kommunen: