Valdemarsviks kommuns logotyp
Verktyg
Du är här: Nyhetslista / Nytt från Kommunstyrelsen

Nytt från Kommunstyrelsen

2018-11-01

Ingen skattehöjning, ingen gratis hemtjänst men satsning på nytt vattenverk. Det var några av de beslut som kommunstyrelsen fattade vid måndagens sammanträde.
 
Vid kommunstyrelsens sammanträde måndagen den 29 oktober fattades flera viktiga beslut. För den enskilda och skattebetalande invånaren kan kommunstyrelsens beslut att behålla nuvarande skattesats kännas extra viktigt. Och för den alpint intresserade klubbades förslaget om ny belysning till slalombacken igenom.

En av de beslutspunkter som kan få stor påverkan på kommunens ekonomi var frågan om projektering för ett nytt vattenverk som ska försörja Valdemarsvik, Gusum och Ringarum med dricksvatten. Investeringen beräknas uppgå till omkring 40 miljoner, varav projekteringen kostar omkring 4 miljoner. Förslaget gick igenom och innebär att kommunen nu får i uppdrag att undersöka möjligheterna för att bygga ett nytt vattenverk.
 
Av de motioner som fanns med på agendan fick förslaget om att delta i Fossilfritt Sveriges arbete bifall. Däremot blev motionen om gratis hemtjänst nedröstad.
- Hemtjänst är redan tillgänglig för alla. För de som inte kan bekosta hemtjänst på egen hand tar kommunen redan ansvaret genom ekonomiskt bistånd, berättar Erland Olauson, Kommunstyrelsens ordförande, om bakgrunden till beslutet.
 
En av informationspunkterna som väckte intresse var att Valdemarsviks kommun valts ut som remissinstans i en utredning om ordnat mottagande av nyanlända.
- Det är roligt att Valdemarsviks kommun får delta i en sådan utredning. Vårt integrationsarbete har uppmärksammats på olika sätt tidigare, och detta är ännu ett kvitto på att vi har viktiga erfarenheter, lärdomar och goda exempel att dela med oss av, säger Erland Olauson.

Sidan uppdaterad den 1 november 2018 Skicka kommentar

Valdemarsviks Kommun 615 80 VALDEMARSVIKTel: 0123-191 00Fax: 0123-191 04

Besöksadress: Storgatan 37. Skicka E-post till kommunen: