Valdemarsviks kommuns logotyp
Verktyg
Du är här: Nyhetslista / Ny hemsida klar till sommaren

Ny hemsida klar till sommaren

Kommentera sidan

Skicka en kommentar om sidan till innehållsansvarig. Fält markerade med * måste fyllas i.

Ange kontrollordet i textfältet nedan. *

2018-12-20

Omkring mitten av juni lanserar vi Valdemarsviks kommuns nya hemsida. Den nya sidan bygger på ett koncept framtaget av Helsingborgs kommun och som uppfyller EU:s nya krav gällande digital tillgänglighet.

Valdemarsviks kommun kommer i juni 2019 att lansera en ny hemsida. Under hösten har upphandling genomförts och den 19 december skrevs avtal med den nya leverantören Etendo Sverige AB som kommer att hantera det tekniska med installation, anpassning samt löpande drift och underhåll.

– Vi behöver en ny hemsida bland annat för att kunna arbeta smart och effektivt med olika typer av inspirationswebbplatser, exempelvis ”leva och bo”, men det handlar även om att möta de nya tillgänglighetskraven som EU fattat beslut om, berättar Helena Karlsson, Kommunikationsstrateg i Valdemarsviks kommun.

Ny teknisk plattform

Den nya hemsidan kommer att byggas i en annan teknisk plattform än den nuvarande hemsidan, och efter en förlaga som tagits fram av Helsingborgs kommun.

– Helsingborg har utvecklat sina hemsideslösningar bland annat utifrån en tanke om att fler ska kunna dra nytta av det arbete de gjort, och deras koncept har redan kopierats av flera mindre kommuner i landet.

Det kostar ingenting att på detta sätt kopiera en lösning, så kostnaderna blir betydligt lägre jämfört med att utveckla en ny hemsida från grunden.

Arbetet med informationsinventering och strukturering inleds nu med målet att lansera en ny hemsida för Valdemarsviks kommun i mitten av juni 2019.

Sidan uppdaterad den 20 december 2018 Skicka kommentar

Valdemarsviks Kommun 615 80 VALDEMARSVIKTel: 0123-191 00Fax: 0123-191 04

Besöksadress: Storgatan 37. Skicka E-post till kommunen: