Valdemarsviks kommuns logotyp
Verktyg
Du är här: Nyhetslista / Företagsbesök i Gusum

Företagsbesök i Gusum

2018-06-11 Nordic Brass

Förra veckan hade Kommunen nöjet att få göra ett besök hos den största, privatägda arbetsgivaren i Valdemarsvik; Nordic Brass Gusum.

Företaget har mer än 360 års erfarenhet när det gäller mässing och har rötterna i ett av Sveriges äldsta bruksföretag. Genom sin industri utanför Gusum levererar företagets 125 medarbetare årligen ca 25 000 ton mässing i form av stänger, tackor och mutter. Produkterna som företaget tillverkar levereras i huvudsak till kunder på den nordiska marknaden. Kunderna vidareförädlar sedan mässingen till slutprodukter som VVS-tillbehör såsom kranar och duschhandtag, skruvar, muttrar, låsdetaljer, elkomponenter och prydnadssaker med mera.

Nordic Brass satsar på hållbarhet och effektivitet. Som ett led i detta arbetar man för cirkulära system i samarbete med kunder. Rester från kundens förädlingsprocess transporteras tillbaka till Nordic Brass som återvinner skrot/rester in i ny produktion. I industriprocessen används värmeåtervinning och det processvatten som krävs återvinns i egna processer samt renas med modern och avancerad teknik. Industrin är naturligtvis energikrävande och därför används el som är miljövarudeklarerad enligt det internationella EPD®-systemet (Environmental Product Declaration; miljövarudeklaration.

Är du nyfiken på att veta mer om Nordic Brass, vill du söka jobb eller undersöka om det finns möjlighet att blir underleverantör eller samarbetspartner? Välkommen att läsa mer på företagets hemsida eller kontakta dem:

http://www.nordicbrass.se/foretaget

Sidan uppdaterad den 11 juni 2018 Skicka kommentar
  • Näringslivsutvecklare Malin Österström Telefon 0123-193 92 Mobil 072-22 86 383

Valdemarsviks Kommun 615 80 VALDEMARSVIKTel: 0123-191 00Fax: 0123-191 04

Besöksadress: Storgatan 37. Skicka E-post till kommunen: