Valdemarsviks kommuns logotyp
Verktyg
Du är här: Nyhetslista / Fiberutbyggnad på landsbygden

Fiberutbyggnad på landsbygden

2018-06-29

Den 25/6 träffade undertecknad representanter från Telia och Zitius för att få statusuppdatering och framtidsplan för fiberutbyggnaden i kommunen. Telia presenterade följande (förenklat):

VAD SOM ÄR GJORT:

Inom tätorterna Valdemarsvik, Ringarum, Gusum och Gryt har invånare och företag har fått erbjudande att ansluta sig och utbyggnad/installation har skett. Eftermarknaden försätter att bearbetas genom digitala utskick och samtal. Utbyggnad pågår i landsbygdsområdet utanför Ringarum samt på landsbygdsområde Sydvästra Gusum. Zitius har nyligen även beslutat att utbyggnad kommer ske även i området Kaggebo. Nytt möte för området hölls igår (för sådana som inte redan tecknat avtal). Dessa nyheter känns väldigt positiva!

DET SOM ÅTERSTÅR:

I landsbygdsområdena Skeppsgården, Tryserum, Gryt och Sydöstra Gryt fortsätter man att söka fler intressenter som vill teckna avtal för att komma vidare med utbyggnaden. Nya utskick har skett under våren. Ett möte för dem i Gryt, Sydöstra Gryt och Skeppsgården (som inte redan tecknat avtal) kommer att hållas på Gryts Bygdegård den 19/7. En inbjudan kommer skickas av Zitius ca två veckor före mötet. Fortsätt gärna att sprida informationen om att det behövs fler skarpa intressenter för att arbetet ska komma vidare. Här kommer även kommunen göra en insats via sociala medier m.m. under sommaren.

Kommunen och Telia/Zitius håller fortsättningsvis mer frekvent dialog för att komma vidare med uppkopplingsmöjligheter i de områden som ännu ej är utbyggda. Vi har satt nytt möte i september där Telia ska presentera vad som återstår då och hur detta skulle lösas med olika medel. Gemensamt vill vi verka för att hitta bra lösningar för framtiden.

Med vänlig hälsning

Malin Österström, Näringslivsutvecklare

Tel:0123-193 92

malin.osterstrom@valdemarsvik.se

Sidan uppdaterad den 28 juni 2018 Skicka kommentar

Valdemarsviks Kommun 615 80 VALDEMARSVIKTel: 0123-191 00Fax: 0123-191 04

Besöksadress: Storgatan 37. Skicka E-post till kommunen: