Valdemarsviks kommuns logotyp
Verktyg
Du är här: Start / EU-projekt: Smart Marina

EU-projekt: Smart Marina

Kommentera sidan

Skicka en kommentar om sidan till innehållsansvarig. Fält markerade med * måste fyllas i.

Ange kontrollordet i textfältet nedan. *

 

EU projektet Smart Marina – Utveckling av Fyruddens hamn

Smart Marina är ett EU projekt där kommunen fått EU-finansierade medel för att utveckla Fyruddens hamn. Projektet går ut på att utveckla hamnen genom att skapa bättre utrymmen för service och båtturism. Idag är utrymmet i hamnen trångt med begränsat utrymme för manövrering.

Genom projektet ska vi skapa mer utrymme i hamnen och öka möjligheterna för att erbjuda bättre service till turister, båtresenärer, boenden och besökare. Med hjälp av projektmedel vill kommunen även lägga till flytbryggor för att skapa mer utrymme i hamnen.

I EU projektet Smart Marina deltar olika hamnar från Åland, Finland, Estland och Sverige. Projektet pågår under tre år, med start under januari 2018. Finansiering sker med hjälp av medel från Central Baltic, som står för 75 procent av finansieringen och Valdemarsviks kommun står för resterande 25 procent. Kommunen har fått cirka två miljoner kr i EUmedel till investeringar för bryggor, betong och material i Fyruddens hamn.

Genom projektet ska Fyrudden bli en mer tillgänglig och attraktiv hamn. Målet med projektet är att kunna erbjuda en attraktiv mötesplats som kan erhålla en god servicestandard för båtturister, besökare och boende.

Samarbetsparter

Lead partner: Ålands Utvecklings AB
Projektpartner: Valdemarsviks Kommun
Finansiering: Interreg Central Baltic och Valdemarsviks Kommun


Sidan uppdaterad den 17 september 2018 Skicka kommentar

Valdemarsviks Kommun 615 80 VALDEMARSVIKTel: 0123-191 00Fax: 0123-191 04

Besöksadress: Storgatan 37. Skicka E-post till kommunen: